Prijsuitreiking van het Meest
   maatschappelijke uitje

Afgelopen 7 maart vond de prijsuitreiking van het Meest maatschappelijke uitje plaats


Bekijk meer

ANWB vrijwilligers steken de handen uit de mouwen tijdens Help Mee-uitjes

ANWB vrijwilligers hebben bij de genomineerden van de ANWB verkiezing van het Meest maatschappelijke uitje in 2015 de handen uit de mouwen gestoken

ANWB vrijwilligers hebben bij de genomineerden van de ANWB verkiezing van het Meest maatschappelijke uitje in 2015 de handen uit de mouwen gestoken. Enerzijds om het uitje nog aantrekkelijker te maken, anderzijds om mensen die dat verdienen een dagje uit te bezorgen.

Een greep uit deze Help Mee-uitjes:

Zingende Surinaamse ouderen knuffelen cavia’s

‘Het was een makkie!’, vertelt Trudy uit Haarlem aan het eind van het Help Mee-uitje, nadat de ouderen van de Surinaamse dagopvang en de buurtkinderen uitbundig zijn uitgezwaaid. De voortdurende glimlach op alle gezichten, al die blije kinderen uit de wijk en genietende en vrolijke ouderen zorgen er namelijk voor dat het initiatief van de ANWB een zeer ontspannen karakter had.
Lees verder > https://www.anwbvrijwilligers.nl/19449/zingende-surinaamse-ouderen-knuffelen-cavias/
MV1D-karavaan laat ouderen genieten van kunst
'Mag ik het beeldje even vasthouden? Ik kan het vanuit de verte niet goed zien.' Vraagt een bewoonster van verpleeghuis St Pieters en Bloklands Gasthuis in het centrum van Amersfoort. Samen met ruim 20 andere bewoners zit ze bij de presentatie van Museum voor 1 Dag op woensdag 21 oktober.

Lees verder >

CtheCity krijgt treincoupé

In CtheCity beleef je Amsterdam op de tast. Een blinde gids begeleidt je in het donker langs de grachten, op de markt en over een druk verkeersplein. Wat nog ontbrak, was het openbaar vervoer. Daarom bouwden ANWB vrijwilligers Jos, Trudy, Ferry, Jan, Marjoleine, Arnold en Henk in één dag een NS-coupé. Nu kun je ervaren hoe het is om als slechtziende met de trein te reizen.
Lees verder >