“Mensen met een
afstand tot de arbeids-
markt werken mee”

Wijngaard Hof van Twente:
Een wijngaard en wijnmakerij
op internationaal topniveau


Bekijk meer

Nieuw: weekend van het maatschappelijke uitje

Zorg jij voor blije gezichten?

Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni kun jij als vrijwilliger zorgen voor blije gezichten! Dan vindt namelijk voor de allereerste keer het Weekend van het maatschappelijke uitje plaats. Tijdens dit weekend kunnen vrijwilligers je op vijf locaties aan de slag: ze steken de handen uit de mouwen om een uitje dat al toegankelijk is voor mindervaliden of gerund wordt door vrijwilligers nog mooier te maken. Of ze kunnen als begeleider mee en ouderen een prachtig dagje uit bezorgen.

We gaan 10 en 11 juni aan de slag bij uitjes die hebben meegedaan aan de verkiezing van het Meest Maatschappelijke uitje. Zo kun je bijvoorbeeld bij de winnaar, zorgboerderij De Buytenhof, de moestuin en bloemenpluktuin onderhanden nemen, klussen in de nieuwe werk- en lunchplen ‘Het Buyenhuis’, of pesto maken.

Waar kun je helpen:
Zaterdag 10 juni
De Buytenhof, Rhoon (Zuid-Holland)
Bij de winnaar van de ANWB-verkiezing ‘Meest maatschappelijke uitje 2017’ kun je de moestuin en bloemenpluktuin onderhanden nemen, een kippenren maken, of pesto/jam maken.
> Meld je aan

Openluchtmuseum Het Hoogeland, Warffum (Groningen)
Deze dag begeleid je een groep ouderen tijdens hun bezoek aan het museum.
> Meld je aan

Bakkerscafé Brood op de Plank & dé Bakkerij, Nijmegen (Gelderland)
Je helpt bij het maken van de lunch en bezorgt deze bij de tijdelijke bewoners van het Ronald McDonaldhuis. Ook komt een groep ouderen in het zonnetje gezet die deze dag genieten van de lekkernijen van dit Bakkerscafé tijdens een high tea.
We hebben voor deze activiteit inmiddels voldoende deelnemers


Zondag 11 juni
Stichting Vier het Leven, Arnhem (Gelderland)
Op zondag 11 juni vindt het speciale Vier het leven matinee plaats, met het Gelders Opera en Operette Gezelschap en Marco Bakker. Je begeleidt de ouderen die dit feestelijke muziekfeest bezoeken.
We hebben voor deze activiteit inmiddels voldoende deelnemers

De Peerdegaerdt, Strijen (Zuid-Holland)
Je gaat bij deze zorg- en activiteitenboerderij aan de slag met onder meer het aanleggen van een moestuin. Hier worden kleine tuintjes gemaakt zodat kinderen en zorggasten zelf planten/bloemen kunnen kweken.
> Meld je aan