Prijsuitreiking van het Meest
   maatschappelijke uitje

Afgelopen 7 maart vond de prijsuitreiking van het Meest maatschappelijke uitje plaats


Bekijk meer

Zorgboerderij De Buytenhof is het Meest maatschappelijke uitje 2017

Ad Visser, directeur/eigenaar ontving de eerste prijs uit handen van ANWB hoofddirecteur Frits van Bruggen. De tweede plaats is voor Stichting Vaarkracht en de derde plaats voor stichting Vier het Leven, beide uit Huizen

Zorgboerderij de Buytenhof is niet alleen een leuke plek om te bezoeken, het is ook een werkplek voor mensen met verstandelijke beperking en of psychosociale problemen. Op de boerderij kunnen mensen meewerken in de boomgaard, de moestuin, de bloemenpluktuin, de houtwerkplaats, de Boerderijwinkel of in de Theeschenkerij ‘De Smaak van Buyten’. Zo doen zij zinvol en afwisselend werk en kunnen zij zich ontplooien in een veilige omgeving op het boerenland. De jury is vooral te spreken over de brede maatschappelijke relevantie van zorgboerderij Buytenhof – er is aandacht voor iedereen: personeel, bewoners, zorggasten, begeleiders, vrijwilligers én bezoekers dat maakt dat Zorgboerderij De Buytenhof de eerste plaats verdient.

De top drie van het ‘Meest Maatschappelijke uitje 2017’:

  1. Zorgboerderij De Buytenhof in Rhoon
  2. Stichting Vaarkracht in Huizen
  3. Vier het Leven in Huizen

Tijdens de ANWB-verkiezing voor het Meest maatschappelijke uitje nomineerden ANWB-leden uitjes die zij het meest waarderen. Daaruit is een top 7 van uitjes uitgerold die door een vakjury werden beoordeeld.

De prijs
ANWB biedt de 7 genomineerden hulp in de vorm van expertise, waarbij de top 3 initiatieven extra beloond worden onder andere met de titel “maatschappelijke uitje van 2017”. ANWB zal deze uitjes in verschillende uitingen vermelden en zo extra aandacht genereren.

Verkiezing Meest maatschappelijke uitje
De ANWB vindt dat iedereen in Nederland erbij hoort en samen met anderen moet kunnen genieten van een leuk uitje. Als gast, of misschien zelfs als medewerker. Daarom is de ANWB  in 2015 gestart met de verkiezing van het Meest maatschappelijke uitje van Nederland. Namens de leden wil de ANWB met deze prijs haar respect en waardering uitspreken over ondernemers die zich inzetten voor kwetsbare groepen in onze samenleving en op deze manier maatschappelijke ontwikkelingen binnen de vrijetijdsbranche stimuleren.

Kijk voor meer informatie op anwb.nl/maatschappelijkeuitje