Waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hun thuis hebben gevonden

  • thumb

Wijnhof Twente

Adres
Suetersweg 2a
7497 MZ Bentelo (Overijssel)

Contact
T: 0547 29 27 85

E: info@twentewijn.nl
W: twentewijn.nl

Geopend

Het hele jaarEen betrokken wijngaard en wijnmakerij op internationaal topniveau

Wijngaard Hof van Twente is één van de grootste wijngaarden in Nederland, in het dorp Bentelo, waar eigenaren Roelof en Ilse met hun hart op de juiste plek op de zorgboerderij mensen met een ondersteuningsvraag een passende dagbesteding geven.

Zij maken dit uitje bijzonder en voegen echt iets toe. Voor de omgeving en vrijetijdsbranche is Hof van Twente zeer belangrijk, o.a. de speciale Vrienden-plukdagen zorgen voor verbinding tussen de inwoners.

Wijnwandelen, bezoek aan een wijngaard of een wijnproeverij: misschien niet het eerste uitje waar je aan denkt, maar absoluut het bezoeken waard!

Maatschappelijk betrokken

Als zorgboerderij biedt Wijngaard Hof van Twente dagbesteding en werkleerplekken aan mensen met een ondersteuningsvraag. Voor mensen met een verstandelijke beperking, psychische stoornis, leerproblemen of mensen met een arbeidshandicap, al dan niet met een reïntegratieperspectief, geldt: op de Wijngaard komt u verder! 

Uitgelicht: Wijngaard Hof van Twente?

item

““Durf! Bij twijfel: probeer het gewoon! Kijk per individu naar interesses en talent en niet zo zeer naar werkervaring.””

Ilse Visscher, oprichter

Over de organisatie

Wijngaard Hof van Twente is in 2005 opgericht door Roelof en Ilse Visscher. De wijngaard behoort met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de Wijngaard & Zorgboerderij.

Bekijk de website

item

Wat was jullie grootste uitdaging?

Het creëren van een plek voor dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt brengt uitdagingen met zich mee. Maar het is ontzettend belangrijk dat onze maatschappij toegankelijk is voor iedereen, dat mensen zich gelijkwaardig kunnen voelen. Het kost energie dat te blijven benadrukken. 

Tips voor mede-ondernemers: vooral doen

Durf! Bij twijfel: probeer het gewoon! Kijk per individu naar interesses en talent en niet zo zeer naar werkervaring. Als iemand kan doen waar hij goed in is dan staat zo iemand in zijn kracht. En dat werkt voor beide partijen motiverend.

Tips voor mede-ondernemers: vooral NIET doen

Niet te pessimistisch… Juist bezig zijn met kansen, moeilijkheden zijn uitdagingen.

Lees het hele interview